Trudo – sosiaalista asumista Eindhovenissa

Eindhovenin historiassa Philipsillä on valtava merkitys ja se on vaikuttanut myös sosiaalista asumista tekevän Trudonkin tarinaan. Kun Philips alkoi suunnitella massiivisten tehdasrakennusten sulkemista huononneiden suhdanteiden vuoksi, kiinnostui Trudo tyhjilleen jäävistä rakennuksista. Kun vuonna 2006 Philips sitten lähti, alkoi valtava työ alueen uudelleen kehittämiseksi. Nyt melkein 10 vuotta myöhemmin Strijp-S:n alue on kiinnostava laboratoria asumista, kulttuuria, yrityksiä, ruokaa ja paljon muuta.
talo
Trudon konseptissa keskeistä on erilaisten tahojen ja toimijoiden yhteen tuominen. Ihmisille annetaan puitteet asioiden tekemiseen ja juuri tekeminen onkin tärkeintä. Suunnitteleminen pyritään minimoimaan.
”Länsimaisen maailman yksi suurimmista vitsauksista on järjetön suunnittelmien tekeminen”, sanoo Trudon johtaja Thom. “Kun tehdään paljon, joskus myös epäonnistutaan mutta se on oikeastaan ihan tarpeellista.”
Alueen asunnot ovat hyvin ainutlaatuisia studiota, joiden vuokra on kohtuulliset 500€ kuukaudessa. Asukkaiden valinnassa luotetaan vahvasti intuitioon.

Oman muotoinen koti on opintomatkalla Hollannissa hakemassa ideoita ja inspiraatiota. we can be heroes