Asumiskokeilut

Vuoden 2015 aikana käynnistyi kolme ensimmäistä kokeilua.

Kannelmäen Kimppa
Kaupungin vuokra-asunnoista vastaavan Helsingin kaupungin asunnot Oy:n kanssa aloitettiin nuorten yhteisöasumisen kokeilu, kun Kannelmäessä tyhjillään ollut vanha nuorisokoti otettiin asumiskäyttöön. Asunnossa asui enemmillään yhdeksän nuorta. Kokeilu päättyy lokakuun 2016 lopussa ja loppuvuoden aikana valmistuu kattava dokumentointi sen tarjoamista opeista.

kannelmäen kimppa_raportti

 

Vanhusten ja nuorten yhteisasuminen / Palvelutalo Rudolf

Syksyllä 2015 Palvelutalo Rudolfissa Helsingin Laajasalossa käynnistyi vanhusten ja nuorten yhteisasumisen kokeilu kun palvelutaloon muutti kolme nuorta. Uutta nuorten ja vanhusten asumismuotoa on suunniteltu yhdessä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kanssa. Kokeilu on herättänyt laajaa kiinnostusta sekä Suomessa että ulkomailla. Nuorten asuminen Rudolfissa jatkuu vuonna 2017.

Vartiosaari
Nuorisoasiainkeskuksen kesätoimintakeskuksessa Vartiosaaressa käynnistettiin uusi kausiasumisen muoto, jossa yhdistetään vaikeassa tilanteessa olevien nuorten asuminen, töiden opinnollistaminen ja harrastaminen. Nuoret työskentelevät kesätoimintakeskuksessa ja asuvat kesän Vartiosaaressa. Asumisesta ei peritä vuokraa ja saarella tehtävistä palkallisista kesätöistä on mahdollista saada opintopisteitä.

 

Oman muotoinen koti -hankeen tiivistelmä.pdf