Jonatan hyvästelee Rudolfin Palvelutalon

Jonatan hyvästelee Rudolfin Palvelutalon.

Hei!

Elämä voi olla joskus vakavaa, ja joskus toisaalta hyvin hauskaa. Elämässä on kuitenkin aina tarkoitus ottaa iisisti, kun elämän tilanteet muuttuvat ja maisemat vaihtuvat syksystä kevääseen.

On ollut hyvin vaihtelevaa tämä kevät. Ja hyvin pitkä sellainen. Työ ja elämä muuttuu ja kaikki tuntuu menevän kovaa vauhtia kesää kohti. Ihan kuin katsoisin kiitävästä junasta ulos, kuinka metsät vaihtuvat peltoihin ja kaupunkeihin. Juuri sellaiselta on tämä kevät tuntunut. Ja kun katson taakseni, kaikki ne yhteen sattumat, kokemukset ja ystävyydet jotka olen saanut, ovat olleet mitä ikimuistoisempia hetkiä elämässäni.

Kun on aika lähteä, se vaan tulee eikä anna armoa. Ja niin on minun tullut aika muuttaa pois Rudolfin Palvelutalosta. Elämä ja työ vievät minut eteenpäin rataa johon on tullut monen monta mutkaa. Täällä asuminen on ollut antoisaa ja kokemukseni ovat olleet hyvin positiiviset.

Haluan painottaa sitä, miten tärkeä tämä projekti on. Nuorten ja vanhusten yhteisasuminen on mielettömän hyvä juttu, sillä molemmat osa puolet hyötyvät asumisesta. Ja kun oikein ajattelee, että miten vanhuksia voidaan edesauttaa yhteiskunnassa, on tämä asumiskokeilu tuonut mahdollisuuksia vanhuksille ja nuorille oppia toinen toisiltaan. Niin politiikasta, historiasta ja ennen kaikkea elämästä!

Minulle täällä asuminen on tuonut vain hyvää elämälleni. Ja ystävyyteni Naapurini Taimin kanssa, tulee pysymään, vaikka muutankin pois. Olemme jo sopineet tapaamisen muuttoni jälkeen. Viime vuosi oli hyvin vilkasta aikaa, ja tein paljon asioita asukkaiden kanssa. Asuminen tuntui mukavalle, ja niin kuin sanoin ennenkin, täällä asuminen ei eroa muusta ’’normaalista’’ asumisesta. Täällä on jonkinlainen yhteisö, johon meidät nuoret on otettu yhteen ja tuonut meille kaikille hyvää mieltä.

On myös ollut hyvin hiljaista joskus. Usein saatoin huomata miten aikataulumme eivät kohtaa, kun minä käyn töissä, osa asukkaista jo meneekin nukkumaan. Ja ehkä juuri sen takia, tänne halutaan juuri nuoria, jotka pystyvät joustavasti olemaan seurana asukkaille. Ja vaikka joskus ei mene ihan putkeen asiat, on hyvä ottaa aikaa itselleen palautua ja jatkaa eteenpäin. Muutan pois, sillä aikuistumiseni vain kiihtyy eikä vauhtia voi jarruttaa. Ja näin se elämä joskus menee, hyvin arvaamattomasti.

Kun minä hyvästelen Rudolfin, on asuntoni vapautumassa. Olisitko juuri sinä sopiva asumaan halvalla, ja pitämään seuraa talon asukkaille? Minä henkilökohtaisesti suosittelisin tätä kelle tahansa nuorelle, joka pystyy ja haluaa olla mukana kehittämässä Oman muotoinen koti hanketta. Olet hyvä ihmisten kanssa, tulet toimeen eri ikäisten kanssa, sekä olet uskalias ja autat kehittämään asumista tulevaisuuden nuorille. Tämä on mahdollisuus joka voi muuttaa elämäsi, joten toimi nyt!

Minä kiitän kaikkia Rudolfin asukkaita, henkilökuntaa ja koko taloa! Kiitos kokemuksista ja asumisesta täällä. Te olette tehneet minusta erilaisen ihmisen, ja siksi olen teille erittäin kiitollinen. Kiitos koko ¨Oman muotoinen koti ¨ väelle, sekä ennen kaikkea Miki Mieloselle, projektin vetäjälle, olette tekemässä jotain hienoa ja minun on ollut kunnia olla mukana tässä hankkeessa.

Kiitos ja kumarrus!