Kesäasuminen starttasi Östiksessä

Oman muotoinen koti on edellisinä kesinä tarjonnut nuorille mahdollisuuden kausiasumiseen ja kesätyöhön Vartiosaaressa. Tänä kesänä samanlaista toimintaa järjestetään Helsingin Östersundomissa, eli tuttavallisemmin Östiksessä.

Työporukkaan kuuluu neljä nuorta, joista kolme jakaa asunnon Östersundomin leirikeskuksen läheisyydessä. Asuminen kuuluu työsuhteeseen, joten kaikki asumiseen liittyvät kustannukset on katettu. Asumisen ollessa maksutonta nuoret arvelevat, että palkasta jää rahaa säästöön myös syksylle.

Työtehtävät sijoittuvat kesäkuussa Östersundomin leirikeskukseen ja sen pihapiiriin. Ensimmäisten viikkojen aikana kokeneemman työntekijän ohjauksessa on toteutettu erilaisia rakennus- ja kunnossapitotöitä. Heinäkuussa on vuorossa Vartiosaari, missä samankaltaisia työtehtäviä jatketaan uudessa ympäristössä. Nuorille tällainen kesätyö tuo tärkeää työkokemusta.

Työn ohella kesän toinen tärkeä osa on uusi koti, sillä nuoret ovat muuttaneet vanhempiensa luota kesäksi asumaan työn läheisyyteen. Yhdessä asuminen on alkanut hyvin ja niin kutsutun mummonmökin uusien asukkaiden mielestä kesäasunto tuntuu jo kodilta. Vanhan puutalon mökkimäiset olosuhteet eivät tunnu häiritsevän nuoria. Uusien kämppisten siivouskulttuureissa on luonnollisesti eroja, mutta asunnon jakamiseen liittyvistä kysymyksistä selviää keskustelemalla.

Oman muotoisen kodin kannalta on hienoa, että kausiasuminen toteutuu tänäkin kesänä ja alkaa muotoutua luonnolliseksi osaksi Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden toimintaa.