Oman muotoinen koti -seminaarissa suunnattiin katseet tulevaisuuteen

Nuorten toimintakeskus Hapessa järjestettiin 28. huhtikuuta Oman muotoinen koti -seminaari. Päivän aikana käytiin läpi tulevaisuuden näkymiä, keskityttiin pinnalla oleviin projekteihin ja puhuttiin nykyisestä sekä ensi vuoden rahoituksesta.

– Loppuvuoden rahoitus on turvattu, mutta ensi vuodelle ei ole vielä mitään tietoa, Oman muotoisen kodin projektipäällikkö Miki Mielonen kertoo.

Tavoitteena on levittäytyä koko pääkaupunkiseudun alueelle ja parhaimmassa mahdollisessa tilanteessa jopa ulkomaille asti. Vanhusten ja nuorten yhteisasumista laajennetaan yksityissektorille ja Rudolfin lisäksi myös muihin palvelutaloihin.

Työn alla lähitulevaisuudessa on toimistotilojen käyttöönotto väliaikaisena asumismuotona. Näin toivotaan erilaisten vaihtoehtojen lisäämistä entisestään. Muina alustavina suunnitelmina on ollut yhdistää asuminen ja työnteko, joten huokeampia vuokrahintoja vastaan päästään tekemään työtä tulevaisuudessa ehkä useammassakin paikkaa.

Kuvassa kaupunkimuotoilija Pablo Riquelme, Nuorisoasuntoliiton pääsihteeri Minnis Vierikko sekä Suvi Marttila, Jemina Rouhiainen ja Miki Mielonen Oman muotoinen koti -hankkeesta.

Teksti ja kuva: Nilla Varpunen