Tapahtumat ja seminaarit

2016

17.10.2016 Asunnottomuuspäivän tapahtuma

Asunnottomien yön yhteydessä perinteisesti järjestetty päivätapahtuma, jossa asunnottomuuden parissa työskentelevät tahot voivat esitellä toimintaansa ja jakaa kokemuksiaan. Oman muotoinen koti esitteli omia hankkeitaan yhdellä hot spot -pisteistä.

14.10.2016 Yhteisöpedagogien ammatillinen opintopäivä

Laatuaan ensimmäisen yhteisöpedagogien ammatillinen kokoontuminen pidettiin Kiljavan opistolla Nurmijärvellä. Oman muotoinen koti kertoi omasta työstään, joka yhdistää yhteisöpedagogien osaamista asumiseen liittyvään tematiikkaan. Esitys herätti vilkkaan ja monipuolisen keskustelun eri ryhmien asumiseen liittyen. Monta hyvää ja uudenlaista ideaakin heitettiin ilmoille.

13.10.2016 Heurekan opettajailta

Tiedekeskus Heurekan opettajailta oli järjestetty uuden Dialogi ajassa – vanhenemisen taito -näyttelyn tiimoilta. Oman muotoinen koti oli kutsuttu kertomaan opettajavieraille vanhusten ja nuorten yhteisasumisesta palvelutalo Rudolfissa. Esityksen jälkeen oli mahdollista tutustua näyttelyyn seniorioppaiden kanssa.

13.10.2016 Asunnoista yhteisöön -seminaari

Oman muotoinen koti oli esittelemässä asumiskokeilujaan Kehitysvammaliiton ja Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Asunnoista yhteisöön seminaarin toisena päivänä Katajanokan Wanhassa Satamassa. Seminaarissa pohdittiin miten kehitysvammaiset voisivat asua omissa asunnoissaan ja saada enemmän itsenäisyyttä laitosmaisten ratkaisujen sijaan. Ehkä joskus nähdään nuorten ja kehitysvammaisten yhteisasumisratkaisuja?

9.-11.10.2016 LASA National Gongress 2016

Leading Age Services Australian Gold Coastilla järjestämä seminaari on Australian suurin vanhustyön ammattilaisille tarkoitettu tapahtuma. Oman muotoinen koti piti seminaarissa Key Note -puheenvuoron nuorten ja vanhusten yhteisasumisesta. Seminaarissa esiteltiin useampikin kansainvälinen esimerkki uusista, hyvistä vanhustyön toimintamalleista. Erityistä ihastusta australialaisissa herätti mallin yksinkertaisuus ja toisaalta rohkea kokeileminen liikoja riskejä miettimättä.

8.-12.8.2016 Purjehdusmatka

Yhteistyössä Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön kanssa tarjoamme nuorille ainutlaatuisen purjehdusmahdollisuuden 8.-12.8.2016 Turun saaristossa.
Valintakriteerit: 18-25 -vuotias ja vaikeassa asumistilanteessa. Kesäpurjehdukset ovat maksuttomia ja purjehduksilla on täysi ylläpito. Purjehduksilla aiempi purjehduskokemus ei ole tarpeen, vaan matkan aikana opetellaan yhdessä purjehduksen ja merenkulun perusteita käytännön kautta. Varsinaisesta purjehduskurssista ei kuitenkaan ole kyse. Pääpaino on tekemällä oppimisessa, tiimityössä ja uusien kokemusten ja ystävien saamisessa. Purjeiden käsittelyyn, aluksen ohjaamiseen, ruuanlaittoon, tiskaukseen ja muihin tehtäviin osallistuvat kaikki oppilaspurjehtijat vuorollaan. Opastuksesta vastaavat sekä aluksen kokenut miehistö että aiemmin mukana ollut nuori. Sekä merellä että satamissa on myös vapaa-aikaa.

7.6.2016 ARA-paja 2016

ARAn Tiedekeskus Heurekassa järjestämän seminaarin teemana oli elinkaaren kestävä asuminen. Oman muotoinen koti esitteli toimintaansa tapahtuman ensimmäisenä päivänä, joka käsitteli elinkaari asumista ikäihmisten ja nuorten näkökulmasta.

28.4.2016 Väliseminaari

Oman muotoinen koti-hankkeen väliseminaari 28.4. klo 12-15.30 toimintakeskus Hapessa.
Oman muotoinen koti on etsinyt uudenlaisia ratkaisuja nuorten asumiseen vuoden 2015 helmikuusta lähtien. Muotoilu on ollut hankkeemme kulmakivi. Väliseminaarissa on aika tarkastella aikaansaannoksia ja antaa ääni hankkeeseen osallistuneille nuorille. Seminaarin teemana on “Nuoret hankkeen takana”, jossa nuoret esittelevät kokeiluja kokemustensa kautta.

14.4.2016 Tulevaisuuden palvelutalo 2016

Profession järjestämässä tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa kokoontuivat palveluasumisen ammattilaiset vaihtamaan kokemuksiaan ja miettimään, millainen voisi olla tulevaisuuden palvelutalo. Oman muotoinen koti piti seminaarissa esityksen Rudolfin palvelutalon asumiskokeilusta.

 

2015

17.10.2015 Asunnottomien yö 

Valtakunnallisen Asunnottomien yön tapahtumat puolustavat ihmisten oikeutta asumiseen, hyvään kotiin. Tapahtuma kokoaa yhteen laajan joukon monenlaisia kansalaisia ja toimijoita yhteiskunnan eri aloilta, järjestöjä, seurakuntia, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, toimittajia, poliitikkoja, vertaisia. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Helsingissä vietetään Asunnottomien yötä jo 15. kertaa.

3.–13.9.2015 Helsinki Design Week

Vuonna 2005 perustettu  Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Vuosittain syyskuussa järjestettävällä monialaisella festivaalilla näyttäytyvät muotoilun eri osa-alueiden lisäksi muun muassa muoti, arkkitehtuuri ja kaupunkikulttuuri. Helsinki Design Week esittelee muotoilun uusia tekijöitä ja ilmiöitä, promotoi muotoilua kansainvälisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja tarjoaa kaupunkilaisille alustan osallistua muotoilun keinoin kaupungin kehittämiseen ja siitä keskustelemiseen. Festivaaliohjelma sisältää vuosittain noin 150 tapahtumaa ja tarjoaa tapahtumasisältöä niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin.

8.–15.8.2015 Our House -lähiöasumisen festivaali

Ensimmäinen lähiöfestivaali järjestetään Mikkolassa (Marsinkuja 1, Vantaa). Viikon ajan 70-luvun elementtitalossa ideoidaan ja rakennetaan työkaluja lähiöiden uudistamiseksi. Our House on visio hyvästä asumisesta tavallisessa elementtitalossa. Se haluaa saada ihmiset näkemään lähiöt uusin silmin. Katso Mikin ja Pablon haastattelu MTV Katsomosta.

13.4.2015 Kaupunkisuunnittelumessut

Huhtikuun puolivälissä Laituri täyttyy messutunnelmasta. Kolmatta kertaa järjestettävät kaupunkisuunnittelumessut on suunnattu kaikille kaupunkilaisille.
Alla video Oman muotoisen kodin pitämästä työpajasta.