Työn ja kausiasumisen yhdistäminen

Kausiasuminen Vartiosaaressa

Ensimmäiseen kausiasumiskokeiluun valittiin kuusi alle 25-vuotiasta nuorta, yksi heistä oli alle 18-vuotias. Nuoret muuttivat Vartiosaaressa sijaitsevaan nuorisoasiankeskuksen huvilaan 4.6.2015 ja asumiskausi kesti elokuun puoliväliin saakka. Asumisesta ei peritty vuokraa ja siihen kuuluivat saarella tehtävät kunnostustyöt. Asukkaiden työtehtävät painottuivat rakentamiseen ja erilaisiin kunnostustöihin. Kaikki nuoret opiskelivat Stadin ammattiopistossa ja Vartiosaaressa tehtävät työt auttoivat nuoria myös edistymään heidän opinnoissaan.

Nuorilla oli myös mahdollisuus harrastaa ja oppia sitä kautta uusia taitoja. Aika Vartiosaaressa koostui töistä, asumisen taitojen opettelusta ja uusien harrastusten kokeilusta.
Kesällä yhteistyötä tehtiin muiden Vartiosaaressa toimivien tahojen, mm. Vailla vakinaista asuntoa ry:n kanssa.

Vartiosaaren asumiskokeilu on yhteisöasumista, jossa ryhmän keskinäinen yhteistyö on keskeistä.
Kausiasuminen sai jatkoa kesällä 2016 kun 7 nuorta muutti nuorisoasiainkeskuksen huvilalle 5.6.2016. Nuoret asuivat saarella elokuuhun saakka.

160420_oman_muotoinen_koti_esite-3
Näin haimme asukkaita Vartiosaareen. Haku päättyi 10.5.2016.
Kiinnostaako sinua asumisen ja kesätyön yhdistäminen luonnonkauniissa Helsingin Vartiosaaressa?
Viime vuonna toteutettu kausiasuminen jatkuu taas tänä vuonna ja haku on avoin kaikille 18-25 vuotiaille nuorille. Asumisesta ei peritä vuokraa ja tämän lisäksi pääset tekemään saarella myös palkallisia kesätöitä.
Haemme täksi kesäksi kahdeksaa 18-25 -vuotiasta nuorta mukaan yhteisölliseen kausiasumiseen. Yhdessä muiden nuorten kanssa pääset asuttamaan Vartiosaaressa sijaitsevaa nuorisoasiankeskuksen huvilaa kesä- heinäkuun ajaksi. Työtehtävät pyritään järjestämään oman koulutusalasi mukaan, joten niistä voi olla mahdollista saada myös opintopisteitä. Asukasvalinnassa kiinnitetään huomiota hakijan hankalaan asumistilanteeseen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sinulla on tarve harjoitella itsenäistä asumista, sinulla ei ole asuntoa tai asuinolosi ovat muulla tapaa haasteelliset.
Vartiosaareen on mahdollista hakea myös kaverin kanssa, joten muista tällöin mainita kaverisi nimi hakulomakkeessa.